گزارش روزنامه اعتماد روز یکشنبه ٨ آبان در مورد درمان اجباری اعتیاد

گزارش روزنامه اعتماد از همگرایی فعالین حوزه آسیب اجتماعی درباره طرح درمان اجباری اعتیاد
روزنامه اعتماد در روز یکشنبه 9 آبان در گزارشی به بررسی توافقات حاصل شده در جلسه وزارت کشور با حضور فعالان حوزه آسیب اجتماعی در مورد طرح درمان اجباری اعتیاد پرداخت.
در این جلسه اكبر رجبی مشهود، مدیرعامل جمعیت «طلوع بی‌نشان‌ها» كه از سال 1385، با توزیع یك وعده غذای گرم در شب‌های سه‌شنبه برای بی‌خانمان‌های پایتخت، شعار «بی‌تفاوت نباشیم» را برای خود و سایر همراهانش انتخاب كرد، درباره ماحصل این همه سال كه ظرف‌های یكبار مصرف غذا را به خرابه‌های شهر و به بی‌خانمان‌های پایتخت رساند، می‌گوید: «15 سال، با همین یك وعده غذای گرمی كه سه‌شنبه شب‌ها پخش می‌كردم، به 10 هزار معتاد بی‌خانمان كمك كردم كه پاك شوند. اگر 10درصد این آدم‌ها، هنوز پاك مانده باشند برای پلیس كفایت می‌كند؟ هر وقت مسوولان شهر آماده بودند، من بچه‌هایم را به برج میلاد می‌آورم كه ببینند چه تعداد، با همان یك ظرف غذا، سالم ماندند و دیگر سمت مواد نرفتند. ولی مسوولان هم باید همان بهبودیافته‌هایی كه با جبر و زور، پاك مانده‌اند را بیاورند و ببینیم هر كدام چه كردیم؛ یكی با توزیع غذا، یكی با اردوگاه اجباری».
اكبر رجبی می‌گوید در حال حاضر 11 مركز در شهر تهران برای بهبودی، بازتوانی و اقامت زنان، كودكان، مادران و مردان بی‌پناه نجات یافته از اعتیاد دارد. رجبی می‌گوید: «ما امروز، هر سه‌شنبه شب، 2000 ظرف غذا در خرابه‌ها و خیابان‌های شهر پخش می‌كنیم. هیچ اعلام قبلی هم نداریم و هیچ‌كدام از كارتن‌خواب‌ ها نمی‌دانند كه آیا این هفته غذا به دست‌شان می‌رسد یا نه. با این غذا هم شكمی سیر نمی‌شود. ولی در این سال‌ها، خیلی‌ها بودند كه به خاطر همین ظرف غذایی كه از ما گرفتند، وسوسه شدند و آمدند و پاك شدند و پاك هم مانده‌اند. چند ازدواج نشانت بدهم؟ چند سند خانه نشانت بدهم؟ چند پدر نشانت بدهم كه به زندگی برگشتند؟ چند جانباز نشانت بدهم كه از كف خیابان به خانه برگشتند؟ چند فرزند شهید نشانت بدهم كه به دامان مادر برگشتند؟ همه اینها را با همان یك ظرف غذا برگرداندیم. امروز، فقط 60 بچه در خانه من زندگی می‌كنند؛ بچه‌هایی كه از كف بیابان و كنار كوچه‌ها پیدای‌شان كردم و زیر این سقف پناه‌شان دادم كه بیشتر از این آسیب نبینند و تباه نشوند. این بچه‌ها امروز درس می‌خوانند، فیلم می‌سازند، ساز می‌زنند؛ امروز، لادن و محمد بازیگر شدند، حسین فیلمساز شده. این آدم‌ها، همه این 10 هزار نفری كه تا امروز با همت خودشان پاك شدند، حتی اگر همگی دوباره به مصرف و مواد برگشته باشند، حداقل سرم را بالا می‌گیرم و می‌گویم با احترام به خانه من آمدند و با احترام از خانه من رفتند. در این 15 سال، در خانه من، كسی كتك نخورد، گرسنگی نكشید، از شكنجه نمرد، تجاوز نكرد و متجاوز نشد. رزومه من روی كاغذ نیست. رزومه من، این آدم‌های زنده و حاضرند. من بچه‌هایم را به برج میلاد می‌آورم. مسوولان دولتی هم كه برای درمان اجباری، چند صد میلیارد تومان خرج كردند، بهبود یافته‌های‌شان را بیاورند. منتظر می‌مانیم مردم قضاوت كنند. فقط شما به مسوولان پیغام ما را برسان كه وقتی بچه‌های من بیایند، پاركینگ خیلی بزرگی لازم داریم چون بچه‌های من، همه‌شان با ماشین و موتور شخصی می‌آیند».
این جلسه روز شنبه هشتم آبان با دعوت رسمی وزیر كشور، با حضور كارشناسان حوزه درمان و بازتوانی آسیب دیدگان از کارتن خوابی و اعتیاد برگزار شد و مهمانان حاضر در آن هشدار داده‌اند كه استمرار درمان اجباری و دستگیری کارتن‌خواب‌ های درگیر اعتیاد، جز هدردهی و دورریز منابع دولت، نتیجه دیگری نخواهد داشت. چون طبق نتایج تحقیقی كه سال 1395 به سفارش بهزیستی استان تهران انجام شده، ماندگاری پاكی از اعتیاد در جمعیتی كه به اجبار و در اردوگاه‌های درمان اجباری با تابلوی «مراكز موضوع ماده 16 اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر» تحت درمان قرار گرفته‌اند، حداكثر 2.5 درصد است.

☎️ ۳۳۱۷۲۱۷۱-۳۳۱۷۰۰۱۶

 

 

 

, , , , ,

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبدخرید